CSS3 please

Med CSS3 kommer möjligheten att lösa mycket inom webbdesign som man tidigare använt grafik för. Innan CSS3-standarden har satt sig och fått fäste bland den stora mängden webbläsare finns redan nu möjligheten att lösa en del av nyheterna med webbläsarspecifika CSS-element. 

Men det gäller bara att hålla reda på hur man anger detta för olika webbläsare, och som hjälp för detta finns css3please.com (presenteras här) som helt enkelt skapar CSS-koden för klassiska webbdesign-utmaningar som rundade hörn, rotering, bakgrundsgradienter, transparens, och skuggning. Men tyvärr fungerar inte rundade hörn med IE6, 7, 8 och det är kanske den som hade varit mest trevlig att kunna använda. Det finns dock ett projekt curved corner som använder en HTC-fil (HTML Component) för att ge IE samma stöd för border-radius som mer rumsrena webbläsare har. Det har dock inte fungerat så bra när jag försökt använda det på en befintlig design. 

Det är inga vackra lösningar och css-valideringen blinkar rött, men den som väntar på något gott…

Uppdatering: Här finns en liknande tjänst www.css3maker.com som även länkar till systertjänsterna www.html5generator.com (coming soon) och www.onlycssmenu.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *