Fyra tips för iPhone och iPad-säkerhet

Man har med sig väldigt mycket information i mobilen. Eftersom den är med överallt och är ganska lätt att bli av med är det bra att göra några enkla åtgärder för att minska skadan om din iPhone eller iPad skulle komma i orätta händer. 

Ht1212--try_again-002-svHt1212--one_minute-002-sv

Så här är fyra enkla tips för att göra din iPhone och iPad betydligt säkrare. 

  • Använd lösenkod och ställ in så att den aktiveras efter exempelvis 5 minuter. En PIN-kod (eller ett lösenord) behöver alltså anges för att låsa upp mobilen. Använd bara inte en för enkel kod. Inställningen finns under Allmänt -> Lösenkodslås. Se till att Autolås är aktiverat också. 
  • Aktivera ”Radera data” i lösenkodinställningen så raderas mobilen om någon gjort 10 misslyckade försök att låsa upp den. Det låter lite riskabelt men var lugn, det är ingen risk att ett barn av misstag raderar mobilen eftersom den blir blockerad längre och längre tid mellan försöken när man angett fel kod fler än fem gånger, så det tar ganska lång tid att göra 10 misslyckade försök. Och en raderad mobil är bara en återställning ifrån att bli sig själv igen (förutsatt att man synkar regelbundet så att backup tas). Läs mer här
  • Aktivera Hitta min iPhone, som är en kostnadsfri tjänst som låter dig hitta en borttappad iPhone eller iPad genom att visa den på en karta, skicka meddelande till den, låsa den med kod (även om du inte använder lösenkod) eller till och med fjärradera den. Helt ovärderliga funktioner den dag mobilen är borta. Det är enkelt att aktivera tjänsten, bara följ instruktionerna här [länken fungerar inte längre]. 
  • För att förhindra att någon deaktiverar Hitta min iPhone, aktivera Begränsningar och förhindra ändring av inställningar för platstjänster och konton. Man kan nämligen sätta Hitta min iPhone ur spel den vägen annars. Det är lite jobbigt att låsa inställningarna för platstjänster eftersom man måste låsa upp det varje gång man installerar en app som vill använda platstjänster, men det får man leva med. Finns under Allmänt -> Begränsningar. Använd en annan kod än lösenkoden. 
Fmip-hero-20101116
Om du bara ska göra en sak så aktivera Hitta min iPhone (eller iPad). Det är enkelt att ställa in, stör inte alls och är ovärderligt om olyckan skulle vara framme och mobilen är borta. 

1 tanke kring ”Fyra tips för iPhone och iPad-säkerhet

  1. Staffan Sölve

    Bra tips! Ska aktivera även "Radera data", även om en kollega fick stora problem pga att just ett barn råkade radera förälderns iPhone.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *